MisiekWAW, Max 2,6-2,8 bar, a znam takich co pompuja po 3,0 - 3,5bar :lol:
inne podświetlenie manuala
Zwiń
X
-
daniel0607, żeby zmienić kolor to najłatwiej jest podmienić plastik na taki z innym kolorem. W przypadku czerwonego jest łatwo, bo można podpasować od golfa (tak mam u siebie). Inne kolory to proponowałbym zdjąć zielony plastik i dawać kolorwą żarówkę, ale ciężko powiedzieć jaki to da efekt.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
dzięki bardzo, pokombinuje.Zastanawiałem się nawet czy nie pomalować czasem ten plastik na czerwono.
[ Dodano: Sro 13 Gru, 06 23:00 ]
A żeby nie otwierać nowego tematu to mam jeszcze jedno pytanie.Zepsuł mi się przycisk od blokady tylnych szb w panelu kierowcy,jak go wciskam to powinien być wciśnięty a nie jest bo tam sie jakiś mały ząbek ułamał. wie ktoś może jak to zrobić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daniel0607dzięki bardzo, pokombinuje.Zastanawiałem się nawet czy nie pomalować czasem ten plastik na czerwono.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
lec
no jak sie ulamalo to albo przykleisz to co sie ulamalo albo kupisz sobie przycisk na allegro i wymienisz tylko to co trzeba
Komentarz
-
Czytajac ten watek wpadlem na taki pomysl - bo podswietlenie manuala dziala na zasadzie "swiatlowodu" tzn zarowka swieci w krawedz plastku ktory rozprowadza swiatlo na calym panelu - a moznaby ta krawedz sprobowac okleic to folia kolorowa taka jaka oklejamy wskazowki w szafie - dzisiaj postaram sie przetestowac. :twisted:
Komentarz
-
-
lec
nie zda egzaminu, co najwyzej sie "zaróżowi" jesli np czerwona dasz. W przypadku wskazowek masz inna droge swiatla, dioda->bialy plastik -> folia. A tutaj - biala zarowka -> kolorowa folia -> bialy plastik.
Chyba ze chcesz ta folie na zewnatrz nalepiac to ok.
Komentarz
-
lec
prawa fizyki
....aczkolwiek moge sie mylic, gdyz wy uzywacie jakiejs folii zdaje sie od neonow a one zapewne maja inna przepuszczalnosc swietlna. Jedno jest pewne, zarowna ta o ktorej ja mysle jak i ta ktorej wy ucywacie przeznaczona jest jako ostatnie ogniwo na drodze swiatla.
Komentarz
-
Ja myślałem o usunięciu tego zielonego plasticzka i najpierw włożeniu żarówki w plastikową końcówkę np koloru czerwonego (jak się kupuje zamiennik diodowy tejże żarówki to dioda jest w takiej obudowie wyglądającej jak żarówka) i dopiero pózniej w miejscu gdzie ta żarowka wchodzi czyli w środkowe pokrętło.
ciekawy jaki bedzie efekt.
[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 18:05 ]
a dokładnie chodzi mi o ten czerwony plastik!
[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 18:07 ]
tylko zamiast diody żarówkę tam wsadzić bo dioda świeci prosto,a nie w boki jak ma to miejsce w żarówce.
[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 18:26 ]
ah kurde zwykła żarówka + ten plastik może = efekt pomarańczowy anie czerwony Jak będzie czas to zobacze.
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życze wszystkim miłośnikom forum OctaviaClub , Żeby te Święta były dla Was czasem spędzonym bez pośpiechu , zmartwień i w spokoju, w gronie najbliższych i przyjacół. Oraz w nadchodzący rok 2007 życzę zdrowia , szczęścia oraz spełnienia wszystkich marzeń oraz jak największego zadowolenia z waszych pociech.
Pozdrawiam Daniel0607.
Komentarz
-
-
Ja wybrałem drogę najmniejszego oporu. Wypatroszyłem zielony pierścień, lakierem spirytusowym czerwonym pomalowałem krawędź rozprowadzacza- swiatłowodu z przezroczystej plexy. Uwaga zostawic wolny fragment nie pomalowany, porównac z zielonym pierścieniem, chodzi o w miarę naturalny niebieski kolor przy ustawieniu gałki na zimno. W gałce maznąc od srodka na czerwono prześwietlającą kreskę. Z normalną żarówką ładnie swieci na czerwono. Ja pomalowałem żarówkę i nieco się z niej lakier złuszczył co jest nieco widoczne. Nie chce mi się zdejmowac gałki dla takiego drobiazgu.
[ Dodano: Czw 04 Sty, 07 18:16 ]
Jest fotka w galerii dla zainteresowanych jak to wygląda.
Komentarz
-
Komentarz